July 31, 2021
  • 10:05 pm Cadbury Nigeria Plc (CADBUR.ng) 2005 Annual Report
  • 10:05 pm B.O.C. Gases Plc (BOCGAS.ng) 2005 Annual Report
  • 10:02 pm Tripple Gee and Company Plc (TRIPPL.ng) 2008 Annual Report
  • 10:02 pm Telekom Networks Malawi Plc (TNM) 2008 Prospectus
  • 10:01 pm MPICO Limited 2009 Annual Report

first_imgSave this picture!© Alexandra Timpau+ 29Curated by María Francisca González Share Architects: COLLARCH Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906157/minimalist-apartment-in-prague-collarch Clipboard Projects Manufacturers: EGGER, Bosch, Laufen, POLYREY, ABB Future linear, IN-STYL Hořovice s.r.o., Kbeton design, Rendl light studio, Romotop Heat L Products translation missing: en-US.post.svg.material_description ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906157/minimalist-apartment-in-prague-collarch Clipboard 2018 Products used in this ProjectWoodEGGERLaminatesSave this picture!Courtesy of COLLARCHText description provided by the architects. The aim of the apartment’s overall reconstruction was to create a quiet and neutral background for the life of the young family, which would then occupy it according to its current needs and tastes. The task was to create an empty space where all the functions expected from the completed apartment are integrated into walls that define the space. Smart wiring, storage rooms and furniture systems to ensure the variability of the placement of individual elements in the apartment are discreetly embedded in a material & color balanced palette of surfaces with precise and minimalist detailing that can be matched by any color range or style of future owners.Save this picture!AxonometricThe apartment is located on the 3rd floor of a four-story brick house from the 1950s in a quiet residential area in Prague 4.Save this picture!Courtesy of COLLARCHThe client’s demands for a high standard of living for the young family and the increased requirements for acoustic comfort of individual rooms led to a complete reconstruction of the apartment. We have removed all the layers of additional building modifications from the past, poor quality plaster and surplus non-load-bearing brick partitions. These modifications also revealed a system of prefabricated concrete panels of the ceiling structure, which were subsequently repaired and left as a distinctive aesthetic element of the interior of all the new rooms.Save this picture!© Alexandra TimpauThe original layout of the apartment has been partially altered and enriched by a number of new interconnections between rooms, forming an alternative to the central corridor and ensuring freedom of movement and sufficiency of daylight.Save this picture!Floorplan OriginalSave this picture!Floorplan After ReconstructionA minimalist design with precise details and a reduced, but carefully selected palette of materials and textures, stylishly complements the original concrete ceiling. The ceiling is offset from the walls of the apartment by a distinct deep gap, which optically highlights its unevenness, materiality and weight. As with other interior elements, aesthetics are hand-in-hand with a practical function. This low-voltage cables for a variaty of placements of hi-fi speakers are routed in the gap. The interior lighting is designed as a three-circuit rail system mounted on the ceiling in joints between concrete panels and ensuring the variability in placement of the light fittings according to the actual layout of the apartment. The perimeter walls are white and neutral, with floor plinths mounted flush with the surface of the wall. The plinths are removable, providing the space for wiring. The central load-bearing wall forms the spine bone of the entire apartment layout. Its presence and weight is emphasized by the surface treatment in the concrete screed.Save this picture!© Alexandra TimpauThe same material is used for the surface of the fireplace, which lends it almost a sculptural feeling. The dividing partitions between rooms and the corridor are – to a large extend – replaced by a double-door cabinet system which, thanks to special carpentry, grants high-quality acoustic isolation of the rooms while providing the required amount of storage space in the apartment. This solution assumes the absence of additional, freestanding storage furniture and allows owners to keep the apartment airy and empty. The top layer of the acoustic absorbing panels of the built-in cabinets is formed by a perforated veneered board, which in addition to the functional use complements the interior with a distinctive aesthetic element. The veneer surface, together with wooden parquets, creates a soft and welcoming counterpoint to the rough texture of concrete panels and concrete screed.Save this picture!© Alexandra TimpauThe bathroom made in shades of blue and yellow is deliberately different from the color palette of the other rooms. The room of cleansing and relaxation makes a playful, childlike impression which forms the desired counterpoint of a seriousness of the rest of the apartment.Save this picture!© Alexandra TimpauProject gallerySee allShow lessThe High Line’s New Public Space to Feature the Work of Simone LeighArchitecture NewsItaipu House / Equipe LamasSelected ProjectsProject locationAddress:Praha 4-Hodkovičky, Prague, Czech RepublicLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Area:  85 m² Year Completion year of this architecture project Minimalist Apartment in Prague / COLLARCHSave this projectSaveMinimalist Apartment in Prague / COLLARCH Photographs:  Alexandra Timpau Manufacturers Brands with products used in this architecture project Minimalist Apartment in Prague / COLLARCH “COPY” CopyApartments•Praha 4, Czech Republic Photographs “COPY” ArchDaily Apartments Year:  Czech Republic CopyAbout this officeCOLLARCHOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsPraha 4Czech RepublicPublished on December 10, 2018Cite: “Minimalist Apartment in Prague / COLLARCH” 10 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

READ MORE